Monastère Antoinette

Monastère Antoinette

Monastere Antoinette is een verlaten klooster in de regio Luik in België. Deze locatie is gelegen in het centrum van Amay. De gebouwen zijn sinds 2008 verlaten. Het is niet moeilijk om deze locatie te vinden.
Aanvankelijk was dit klooster een kasteel dat eigendom was van Louis-Charles-François Lallemant, graaf van Levignan. Het werd gebouwd in 1786. 
Toen het pand in het bezit kwam van twee ondernemers, Braibant en Gabriël, kwamen er ingrijpende veranderingen. In 1904 werd een groot deel van het huidige gebouw opgetrokken, dit is het grootste deel van het klooster dat je vandaag de dag nog kunt zien. De kapel heet Carmel Reparation, genoemd naar de Franse karmelieten die er woonden voordat de benedictijnse monniken de plaats in 1927 bewoonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1940 werd het gebouw bewoond door de Duitsers. Twee jaar later brachten de nonnen echter rust in de gebouwen.
Toen de nieuwe nonnen in 1969 fuseerden met de Zusters van Sint-Augustinus, werd het klooster een rusthuis. Het had een capaciteit van ongeveer 50 bewoners. In 2008 is de laatste bewoner vertrokken. In 2009 is het pand aangekocht door een vastgoedgroep in Visé. Plannen voor herbestemming naar 44 hoogwaardige woningen zijn nooit uitgevoerd.