Station Montzen

Station Montzen

Wat leuk dat je bij onze allereerste collectie bent gekomen! Wij zullen hieronder even kort vertellen hoe deze collectie tot stand is gekomen, kun je niet wachten? Check snel de collectie in de shop!

Outsider apparel is er voor iedereen en toch persoonlijk. Onze missie is om mensen te laten ontdekken en niet alleen in hun kledingstijl. Onze eerste collectie staat ervoor dat je verder moet kijken dan je neus lang is, laat je niet beperken door je grenzen maar denk out of the box, of out of this planet, in to the space! Het heelal is oneindig, net als jouw fantasie, er zit meer in je dan je denkt. 

Aangezien het weer beter weer wordt en de zomer er aankomt hebben we besloten om onze eerste unisex streetwear collectie te laten bestaan uit shirts en accessoires in verschillende casual kleuren. 

Urbex locatie station Montzen 

Station Montzen is een verlaten treinstation in België, vlak bij het drielandenpunt. De locatie is goed te vinden en te bereiken. Ook was het niet moeilijk om bij het station te komen want je kon zo het terrein oplopen. Het station is in opdracht van Duitsland gebouwd tijdens de eerste wereldoorlog. Militaire treinen met troepen en materieel konden niet door het neutrale Nederland rijden dus zo werd het spoor net langs Nederland gelegd. 

In dit station vonden veel locomotiefwissels plaats van treinen die uit de havens van Antwerpen en Zeebrugge doorreden naar het Ruhrgebied in Duitsland (ook dit is een leuke en goed toegankelijke urbex locatie om te bezoeken). 

Sinds de jaren '50 stoppen er geen personentreinen meer in Montzen, het station kwam leeg te staan. De laatste wagons die er nog stonden zijn in 2012 weggehaald en zo bleef alleen het station over.